Mobile device management

Zijn er binnen jouw bedrijf veel mobile devices – zoals smartphones, tablets en laptops – in omloop en wil je meer grip op het beheer en de beveiliging van deze apparaten? Met Mobile Device Management (MDM) creëer je overzicht en structuur in het IT-netwerk van jouw organisatie. Je ziet in één overzicht welke devices er zijn, bij welke medewerker het apparaat hoort en of het apparaat up to date is. In een tijd waarin digitale veiligheid en privacy een grote rol spelen, is het belangrijk om het bedrijfsnetwerk goed te beveiligen. Ook hier voorziet Mobile Device Management in. De beheerder van het MDM systeem geeft gebruikers toegang tot de digitale bedrijfsomgeving en waarborgt daarmee de vertrouwelijkheid van (gevoelige) bedrijfsdata. Kortom, met de Mobile Device Management tool van Alpha Telecom krijg je grip op het IT-netwerk van jouw bedrijf.

Het is belangrijk om het bedrijfsnetwerk goed te beveiligen

Bring Your Own Device

Steeds meer Nederlandse bedrijven werken met het Bring Your Own Device (BYOD) principe. Hierbij mogen medewerkers hun persoonlijke device gebruiken voor werkzaken. Ondanks dat dit medewerkers veel vrijheid en flexibiliteit geeft, brengt het ook risico’s op het gebied van veiligheid en privacy met zich mee. De IT-beheerder heeft immers geen controle over het privé apparaat van een gebruiker. Met Mobile Device Management is het mogelijk om een bedrijfsomgeving te creëren waarop een gebruiker eerst moet inloggen. Zo blijven werk en privé gescheiden.

Waarom Alpha Telecom?

  • Centraal beheer van alle mobile devices
  • Eenvoudige tool met gebruiksvriendelijk dashboard
  • Slimme oplossingen die jouw bedrijf vooruit helpen
  • Toekomstgericht en daardoor eenvoudig op te schalen
  • Eén aanspreekpunt voor alle telecomdiensten

De voordelen van Mobile Device Management

Beheer van mobile devices
Met onze tool krijg je grip op alle mobile devices binnen jouw bedrijf. Installeer software, wijzig instellingen, download apps en configureer devices binnen de bedrijfsomgeving.

Vergrendelen en wissen
Is een apparaat gestolen of kwijtgeraakt? Vanuit het MDM dashboard kan de IT-beheerder het apparaat eenvoudig vergrendelen of wissen. Zo komt vertrouwelijke bedrijfsdata niet in verkeerde handen terecht.

Beveiliging en updates
Het uitvoeren van updates en het toepassen van verschillende veiligheidsmaatregelen zijn van groot belang om de veiligheid van bedrijfsgegevens te garanderen. Dankzij Mobile Device Management kan een IT-beheerder in een keer alle apparaten updaten en centrale veiligheidsmaatregelen configureren.

Werkt met alle systemen
De MDM tool werkt met alle bekende besturingssystemen en geeft de mogelijkheid om binnen al deze systemen uniformiteit aan te brengen binnen de digitale bedrijfsomgeving.

Hulp op afstand
Dankzij het systeem kan een beheerder support op afstand bieden, ook wanneer de gebruiker op een externe locatie aan het werk is.

Mobile Device Management van Alpha Telecom

Kan jouw bedrijf hulp gebruiken bij het beheer van mobiele apparaten en wil je meer informatie over de specifieke voordelen voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op via info@alphatelecom.nl of bel naar 088 – 34 34 000. Op basis van jullie wensen en behoeftes selecteren wij de beste beheeroplossing voor jullie bedrijf.